Lavandă de România

Articole

Cultivarea lavandei a devenit foarte populară în România după 2010, însă extrem de puțini proaspăt cultivatori de lavandă reușesc să facă profitul planificat. Din cifrele noastre, sub 5-7% din cultivatorii de lavandă din România au vânzări care să le aducă profit după cheltuielile cu întreținerea culturii, marketing-ul și amortizările.

Acest articol are ca scop structurarea informației pentru viitorii cultivatori de lavandă. În acest fel, noua generație de fermieri va avea toate șansele de a obține rentabilitatea dorită de pe noile lor culturi de lavandă

Citește mai multe...

Circulă multe articole pe internet cu privire la cerințele tehnice necesare pentru a înființă o nouă cultură de lavandă însă multe surse oferă informații contradictorii care induc în eroare viitorii fermieri. Mulți fermieri ajung în situația în care, după o investiție de 2-3 ani, nu pot valorifică recolta din motive de incompatibilitate tehnică între tipul de sol, specia și soiul de lavandă și metodă de valorificare. Vom încerca să lămurim în acest articol toate aspectele neclare și să punem la dispoziția viitorilor cultivatori de lavandă un plan de acțiune care îi va ajută să decidă dacă este oportun sau nu să înființeze o cultură de lavandă.

Citește mai multe...