Lavandă de România

Articole

Cultura de lavandă, cum să investești organizat pentru a obține profit

Cultura de lavandă, cum să investești organizat pentru a obține profit

Cultivarea lavandei a devenit foarte populară în România după 2010, însă extrem de puțini proaspăt cultivatori de lavandă reușesc să facă profitul planificat. Din cifrele noastre, sub 5-7% din cultivatorii de lavandă din România au vânzări care să le aducă profit după cheltuielile cu întreținerea culturii, marketing-ul și amortizările.

Acest articol are ca scop structurarea informației pentru viitorii cultivatori de lavandă. În acest fel, noua generație de fermieri va avea toate șansele de a obține rentabilitatea dorită de pe noile lor culturi de lavandă

Citește mai multe...

Primii pași înainte de a înființa o cultură de lavandă

Primii pași înainte de a înființa o cultură de lavandă Circulă multe articole pe internet cu privire la cerințele tehnice necesare pentru a înființă o nouă cultură de lavandă însă multe surse oferă informații contradictorii care induc în eroare viitorii fermieri. Mulți fermieri ajung în situația în care, după o investiție de 2-3 ani, nu pot valorifică recolta din motive de incompatibilitate tehnică între tipul de sol, specia și soiul de lavandă și metodă de valorificare. Vom încerca să lămurim în acest articol toate aspectele neclare și să punem la dispoziția viitorilor cultivatori de lavandă un plan de acțiune care îi va ajută să decidă dacă este oportun sau nu să înființeze o cultură de lavandă.

Citește mai multe...

Butași de lavandă 2014, livrarea de primăvară

Butași de lavandă 2014, livrarea de primăvară Menținem și credem în transparența business-ului nostru și împărtășim cu clienții noștri ceea ce cunoaștem dar și ceea ce se întâmplă în culisele Lavandă de România. Vă satisfacem curiozitatea și publicăm aici pe blog o galerie foto cu munca din spatele livrărilor de butăși de lavandă pe care le-am făcut în primăvară 2014.

Citește mai multe...

Secretele de pe lângă o nouă cultură de lavandă - interviu pentru Agro Inteligența

Secretele de pe lângă o nouă cultură de lavandă - interviu pentru Agro Inteligența Dorim că întreprinzătorii unui agribusiness bazat pe lavandă să fie informați corect, motiv pentru care publicăm aici un link către interviul pe care l-am acordat publicației AgroInteligenta în 2014, în care vorbim despre costurile înființării unei culturi de lavandă.

Citește mai multe...