Lavandă de România

Butași de lavandă, îngrijire după plantare

Butași de lavandă, îngrijire după plantare

Dacă plantați butași de lavandă, trebuie să aveți în considerare îngrijirea ulterioară a tufei, lucru independent de recoltare. Lavanda se tunde după ce florile se trec, și se tăie la jumătate până la două treimi. În urmă procesului, planta este stimulată, energia ei mergând în rădăcină, în ramificare, și astfel întreagă tufă se va regenera mai sănătos. De asemenea, acest proces de îngrijire duce și la o înflorire mai bogată în sezonul următor. 

Florile sunt recoltate fie mecanizat fie manual, o data sau de două ori pe an. Înflorind vara, dacă partea florala a lavandei este tunsă mai devreme, dă posibilitatea plantei să aibă o a două tură de inflorescențe. A două înflorire generează, însă, o cantitate de flori redusă la jumătate, poate chair mai puțin în funcție de factorii externi, față de capacitatea primei recoltări. Tunderea se realizează toamna, în lunile octombrie-noiembrie, sau înainte de a intra în vegetație  primăvara. Nu după intrarea în vegetație pentru ca există pericolul de a tăia lăstari care ar fi făcut flori.

Atașăm un video demonstrativ în care prezentăm cum îngrijim butașii de lavandă proaspăt plantați.

118 comentarii

25 feb. 2019 • Postat de Lavanda de Romania

Buna ziua Alexandra, lavanda nu creste in ghiveci, nici in interiorul casei. In plus, prea multa apa o poate ineca usor.

25 feb. 2019 • Postat de Alexandra Stan

buna seara

am cumparat de la ikea un ghiveci cu lavanda (lavanda), i-am mutat intr-un ghiveci la fereastra in bucatarie (unde au soare puternic dimineata) si ii ud in fiecare seara. O vreme le-a mers ok, dar de circa o saptamana par ca se ofilesc. Florile s-au lasat si o parte din frunze sunt usor uscate. cum pot procedq sa ii salvez? exista posibilitatea sa fie ghiveciul prea mic pentru toata tufa?

astept cu maxim interes raspunsul dumneavoastra. daca aveam aici posibilitatea as fi trimis o imagine- poate ca ar fi mai clara decat explicatia mea.

multumesc mult

25 feb. 2019 • Postat de Alexandra Stan

buna seara

am cumparat de la ikea un ghiveci cu lavanda (lavanda), i-am mutat intr-un ghiveci la fereastra in bucatarie (unde au soare puternic dimineata) si ii ud in fiecare seara. O vreme le-a mers ok, dar de circa o saptamana par ca se ofilesc. Florile s-au lasat si o parte din frunze sunt usor uscate. cum pot procedq sa ii salvez? exista posibilitatea sa fie ghiveciul prea mic pentru toata tufa?

astept cu maxim interes raspunsul dumneavoastra. daca aveam aici posibilitatea as fi trimis o imagine- poate ca ar fi mai clara decat explicatia mea.

multumesc mult

25 feb. 2019 • Postat de Lavanda de Romania

Buna Cristina, poti tunde plantele undeva la final de martie.

25 feb. 2019 • Postat de Cristina

Bună ziua! Am șîncercat eu o întrebare! Nu am tuns florile de lavândă. Acum sunt uscate. O tund acum sau în toamna?
Mulțumesc

28 mar. 2018 • Postat de Lavanda de Romania

Buna ziua doamna Muresan, ingrijirea se face in functie de aspectul plantelor. Daca tufele sunt crapate puternic, atunci tunderea se face adanc in planta, daca tufele arata bine, atunci nu e necesara o tundere.

14 mar. 2018 • Postat de Lala Muresan

Buna seara,

Daca imi puteti da mai multe detalii despre cum as putea curata lavanda matura, am 10 butasi de vreo 10 ani plantati, nu au fost curatati niciodata. As putea taia si din varful lor, asa cum aratati in filmulet, si din desimea tulpinilor? Multumesc,

10 apr. 2017 • Postat de Tudor Panait

Buna ziua doamna, Adriana. V-am trimis un email pentru clarificari.

22 mar. 2017 • Postat de Adriana

Buna. As dori şi eu o oferta pentru soiul de lavanda pentru flori. Mulțumesc

20 mar. 2017 • Postat de Tudor Panait

Buna ziua domnule Mihai, v-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

14 mar. 2017 • Postat de Ioan Mihai

Buna ziua, an cica 5 ha de teren in zona Botosani si as dori o plantatie de lavanda, ce soi de butas, si numar as avea nevoie?
Si sunt interesat in vederea colaborari cu DVS pentru preluatea productiei.
Multumesc!

14 ian. 2017 • Postat de Tudor Panait

Buna ziua doamna Mirela, butasii de lavanda se pot planta in general in luna martie dar perioada exacta variaza de la an la an.

14 ian. 2017 • Postat de Tudor Panait

Buna ziua domnule Banuta, v-am trimis un email separat pentru a continua discutia concret raportat la suprafata pe care doriti s-o infiintati.

25 dec. 2016 • Postat de mirela

cand se pot planta butasii primavara?

21 dec. 2016 • Postat de BANUTA NICOLAE

Am onoarea, Domnu’ Tudor !!! As avea nevoie de informatii mai detaliate despre: lavanda(in general), cultura, cerinte pentru sol, clima, recoltarea, valorificarea etc.Astept aceste informatii pe email.Sunt din Arges, din zona-sud Pitesti. Va multumesc in mod deosebit !!!

13 nov. 2016 • Postat de Tudor Panait

Buna ziua. Daca aveti constant temperaturi mai mici de -20 de grade C si lavanda nu este acoperite cu zapada atunci ar putea fi o problema si ati putea inregistra un anumit procent de mortalitate (sub 10%). In general, iarna nu reprezinta o problema la noi in tara insa daca doriti sa luati masuri de precautie ati putea musuroi tufele in toamna.

13 nov. 2016 • Postat de Tudor Panait

Buna ziua doamna Elena. Va recomand sa faceti tunderea in primavara in luna martie.

10 nov. 2016 • Postat de Nica Mihaela

Buna seara ! Cum trebuiesc ingrijiti butasii de lavanda iarna ? Trebuiesc acoperiti cu ceva?

30 oct. 2016 • Postat de Elena

Buna ziua, am si eu un rand de lavanda in jurul casei si as vrea sa va intreb daca e prea tarziu sa o tund in perioada asta, cel tarziu pana la mijlocul lunii. La noi in zona se anunta temperaturi de max 9 ziua, min 1 grad noaptea iar sapt viitoare max 13, min 5_6 si ploi. Ce-mi recomandati? Multumesc

08 oct. 2016 • Postat de Tudor Panait

Buna ziua domnule Nicu. V-am trimis separat un email cu ofeta de pret pentru butasii de lavanda si detaliile aferente.

08 oct. 2016 • Postat de nicu

buna ziua locuiesc in iasi detin 7000mp si as dori o plantatie de lavanda, ce soi de butasi si numar as avea nevoie?

04 oct. 2016 • Postat de Tudor Panait

Buna ziua domnule Dumitrache. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda. Privitor la analiza de sol, va recomand orice institut de studii pedologice de stat, OSPA sau orice laborator privat cu profil agricol.

04 oct. 2016 • Postat de Gabriel Dumitrache

Buna ziua.
Detin un teren de 5.000 mp.in jud. Dambovita in apropiere de Contesti.Doresc sa plantez lavanda. Va rog sa-mi spuneti unde sa fac analizele de sol, ce soi recomandati o oferta de butasi si ce ar mai trebui sa stiu la inceput. Multumesc.

26 sept. 2016 • Postat de Tudor Panait

Buna ziua doamna Popescu. V-am trimis un email cu detalii legate de comanda.

23 sept. 2016 • Postat de Popescu Maria

Buna ziua,

As dori sa plantez lavanda pe o suprafata de 500 mp – de cati butasi as avea nevoie si ce soi imi recomandati?
multumesc.

14 mai 2016 • Postat de Tudor Panait

Buna ziua domnule Badea. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasii de lavanda. Suprafata de inceput depinde de bugetul initial si de forta de munca disponibila. Puteti incepe cu 1400mp, 1ha, 5ha sau mai mult. Daca aveti resursele disponibile pentru o suprafata mai mare, avantajul este ca veti obtine venituri mai mari dupa un timp mai scurt.

09 mai 2016 • Postat de badea constantin

Buna ziua! Sunt din teleorman si am un hectar pe care as prea sa plantez lavanda. Ati putea sa imi recomandati un soi? Mai am si un teren mai mic de 1400 mp, ar fi bine sa incep mai intai pe el?

04 mar. 2016 • Postat de Tudor Panait

Buna ziua domnule Andrei. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasii de lavanda.

22 feb. 2016 • Postat de Andrei

Buna ziua sunt din Botosani si am un hectar si as dori sa ma ajutati sami spuneti ce soi de lavanda ar merge zonei miele si cat mar costa investitia pe un H

28 ian. 2016 • Postat de Tudor Panait

Buna ziua domnule Terec. Ne puteti contacta telefonic sau pe email folosind sectiunea ‘’http://www.butasidelavanda.ro/contact’ title=‘Contact’ rel=’nofollow’>Contact’

Lasă un comentariu: